сряда, 10 юли 2019 г.

Аз, ти, ние

Нормалното протичане на човешките взаимоотношения между мъж и жена обикновено започват с тръпката, страстта и привличането, преминават в истинска любов и взаимно уважение и накрая идват децата, които са израз и продукт на тази любов.
Една от основните грешки, които правят хората, когато имат деца е да забравят да обръщат внимание на половинката си и да съсредоточават цялата си енергия в детето.
Вярно е, че децата са най-ценното нещо за едни родители, но истината е, че не трябва да забравяте човека до себе си. Той и или тя също имат нужда от внимание, мила дума или целувка. Дори е много полезно, ако имате на кого да оставите детето в даден момент да останете насаме и да се насладите на компанията си. Да си припомните защо сте се влюбили в този човек, който е ваш партньор в ежедневието, но и ваш най-близък изповедник.
Това се случва само със силно и истинско уважение към половинката. Вие сте заедно, защото се обичате, защото държите един на друг и защото сте споделили толкова много моменти заедно. Не защото имате дете и трябва да го отглеждате заедно. Едно дете може да се чувства достатъчно обичано, дори и родителите му да са разделени.
Децата не бива да са пречка на вашите лични взаимоотношения, защото ако вие изначално нямахте такива, и децата ви нямаше да ги има. Истината е, че този баланс е изключително труден за много семейства и първите години след като се появи детето са кризисни. Но тези, които са съумели да съхранят уважението един към друг, да са запазили моментите, в които си говорят и споделят как е преминал денят им, изграждат здраво и щастливо семейство, в което цари хармония. А това е единственото, което е важно за едно дете.


Няма коментари:

Публикуване на коментар