неделя, 6 декември 2020 г.

Той пудел у дома

 

Броят на хората, които търсят куче за свой нов четириног приятел, който да запълва домовете и сърцата им, все повече се увеличава. Подобно решение не е лесно, тъй като трябва да се вземат много обстоятелства предвид. Но всичко започва от избора на правила порода, която лесно да се адаптира към ежедневието ви.

Заради малкия си размер, динамиката и привързаността в себе си, както и хипоалергенната козина, Той пуделът е отличен вариант за отглеждане в апартамент или пък в къща. Той изисква ежедневни разходки, подлежи на дресировки, подходящо е за деца, както и за придружител на възрастни хора. 


Обикновено размерът на Той пуделът в около 25 см, а тегло им рядко надвишава 3,5 кг. Една от най-интересните характеристики е къдравата козина, която често е кафеникава и им придава вид на плюшени играчки. Заедно с красотата си, козината им не пада и това ги прави перфектни за хората, страдащите от алергии. Това е предимство и при почистването у дома, както и за разресването на самото животно, което може да се извърши с обикновен метален гребен. Но тъй като козината не пада, тя трябва да се подстригва и посещението при грумър е задължително.

Продължителността на живот на тези кучета е 12-15 години, със заболявания като лайшманиоза, катаракта, чума или сърдечни проблеми, които най-често засягат здравето им. Може би едно от основните притеснения, които трябва да имате, е свързано с хигиената, особено в областта на очите. Той пуделите са особено предразположени към очни проблеми, така че е важно областта около тях да се поддържа чиста.

Храненето на тази порода трябва да се прави на малки порции. Тук е много важно да се консултирате с ветеринарен лекар, който да ви насочи по този въпрос. Аз препоръчвам висококалорични гранули с протеинов компонент.

Ако сте избрали Той пудел задължително го вземете от професионален развъдчик. Цените са по-високи, но ще бъдете сигурни в произхода му и ще сте наясно, ако има някакви заболявания. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар