четвъртък, 28 януари 2016 г.

По какво си приличат хората и кучетата?

Има две животинки, с които най-често сравняваме човешкия ни род - котките и кучетата. Жените са най-често оприличавани на котки, заради тяхната гальовност и опасен нрав. Като цяло обаче кучетата са тези, с които правим най-голяма връзка с хората.

По какво обаче си приличаме с този благороден представител на вълчия род?

Като начало кучетата се учат, също като човека. Ние проявяваме любопитство и изучаваме света около нас с жадна любознателност. Много други животни изследват, но повечето го правят с цел оцеляване и само дотолкова, колкото им е необходимо. Подминават някои неща без интерес и дори с подчертано безразличие. Кучето обаче ще иде да разучи абсолютно всичко до най-последния детайл.

Кучетата вярват в доброто на хората и не усещат опасността преди да е настъпила. Хората също иманентно са добри. Мнозина даже са склонни да прощават дори когато човекът срещу тях е допуснал ужасна грешка. След това са изненадани от стеклите се обстоятелства. Като кучетата.

Кучетата се озлобяват от поведението на хората. Хората също.

Кучетата се привързват най-лесно. От всички други представители на планетата, човекът е другото същество, което се привързва към себеподобни и други живинки.

По какво още си приличат хората и кучетата, според вас? Можете да допълните в коментар, ако желаете... :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар