четвъртък, 16 октомври 2014 г.

Личи, когато твориш от сърце



Днес повече от всякога творците на нашето време могат да се изявяват и да печелят аудитория. Не само че имат свободни платформи от ранга на youtube, където могат да качват колкото и каквито клипове желаят, но имаме и съвременните реалити програми.

Този тип предавания, в които превръщат непознати ни до преди хора в звезди на музикалната, танцовата и каква ли не сцена се разви в Америка, но постепенно навлезе и в редица други страни, включително и у нас. Сещате се предполагам за кои предавания говоря и мисля, че не е нужно да ги изброявам едно по едно.

Това, което искам да кажа обаче е, че талантът не винаги е всичко и не е нужно да идваш от такова реалити, за да успееш. Хубавият глас е много добро начало, от което да се отправиш към звездния път, но има и още. Нужно е да пееш от сърце. Има изпълнители, на които им пишат песните, правят им аранжиментите, обличат и ги и едва ли не ги „пускат” на сцената. По реалититата освен това виждаме, че не всеки се чувства достатъчно комфортно да е на сцена, пред камера и с толкова голяма публика. А за да успееш в подобен бизнес е нужно да си перфектен.


В тази връзка искам да ви дам за пример Ed Sheeran. Той е млад и много талантлив изпълнител. Може би има други певци, които са надарени с повече певчески умения, но знаете ли какво? Ед пее толкова искрено, че е неизбежно да не го харесате. Той сам пише песните си и връзката, която има с тях си личи по начина, по който ги изпълнява. Предлагам ви да чуете един от последните му сингъли и да прецените дали съм прав.
 




Няма коментари:

Публикуване на коментар