събота, 24 януари 2015 г.

Важно е и мъжът да може да готви

Днес ще се развихря на кулинарна тема. Твърдо заставам зад позицията, че е важно всеки мъж да умее да готви поне малко и поне няколко неща, за да не изпадне в неприятни ситуации на безизходица. Със сигурност може да се случи и на вас, ако не разполагате дори с минимални кулинарни умения. Мой приятел например веднъж се обади на приятелката си, за да я попита как се варят яйца. Яйца! Извинете ме, но това е елементарна задача и е срамно да кажеш, че дори това не можеш да направиш сам.

Днешните кухненски уреди улесняват процеса на готвене значително, така че всеки желаещ може да усвои основни умения буквално за минути. Все пак да си свариш спагети е елементарно, а сосът може да го съставиш само от кетчуп и нарязано на ситно пушено филе и кашкавал по желание, ако не желаеш да рискуваш с нещо по-специално. Да си изпечете пържола също е изключително лесно особено ако имате тефлон тиган под ръка. Бърканите яйца за мен са дори една идея по-лесни за приготвяне в сравнение с варените, а пилешка супа можете да си приготвите за не повече от 20 мин. Задушените зеленчуци и крем супата също не са сложно нещо, но... както вече казах, всичко опира до желанието.

Не си мислете обаче, че аз самият съм специалист по готвенето или нещо подобно. Напротив! И аз си падам малко кулинарен инвалид. Срамота е обаче да поканиш момиче на гости и да й сервираш купена готова храна от хипермаркета или да поръчаш пица или китайско за вкъщи. Жените харесват, когато мъжът умее да готви и видимо полага усилие, за да им направи положително впечатление. Така че ето ви една сериозна причина да се замислите по темата за кулинарните си умения и тяхното евентуално подобрение ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар