четвъртък, 8 октомври 2015 г.

Какво да не правите в социалните мрежи?

Социалните мрежи са се сраснали с живота ни толкова много, че едва ли си представяме време, в което няма да съществуват вече. И тъй като те са част от нас и ние част от тях, много трябва да внимаваме как се държим в това онлайн пространство. Като пример в подкрепа на това твърдение мога да дам ситуация, в която шефът ви е приятел във Фейсбук – тогава или трябва да внимавате какво поствате или да настроите неподходящите за бизнес средите постове да не се виждат от него. 

Не че във Фейсбук има официален етикет на общуване, но има неща, които останалите просто не искат да виждат, като например негативните постове. Ето защо избягвайте да публикувате, когато сте ядосани или разстроени. Всички знаем, че като споделим една такава емоция, ни олеква, но отстрани, за читателя, тя си остава негативна, а никой не обича да бъде заливан с негатив. Моят съвет е да не показвате слабостите си по такъв начин в социалните мрежи. Дръжте гарда високо, каквото и да става.

Знаем, че в социалните мрежи хората не се стремят много-много да спазват правопис и пунктуация, но колко по-интелигентно би изглеждал един правилно написан пост, нали? Елементарните грешки веднага се забелязват от хората със зорко око. Това най-много се отнася за бизнес страници и обществените личности с редица последователи, където все пак трябва да се поддържа определен имидж.

Всички изображения са обект на "Закона за авторски право", затова, когато ги публикувате, трябва да посочвате източник. Същото важи и за цитати от книги, които най-малкото трябва да се поставят в кавички. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар